Tervetuloa
Rautajärven Markkinat
Rautajärven Seudun Kylät Oy ja Rautajärven Torppakylä
Smartpost automaatti
Yritykset
Palvelut
Yhdistykset
Koulu
Rautahovi
Vapaa-aika
Talven hiihtoladut
Historiaa
Tontit ja vuokrakämpät
Kukkialle.fi
Missä olemme?
Vuokrattavana juhlateltta
Ota yhteyttä
Facebook Rautajarvi
Instagram Rautajarvi
RAUTAJÄRVI PAITOJA
Vapaa-aika
Pesäpalloa peltaan kesätorstaisin yläkentällä klo 18, ei juhannusviikolla
 
Lasten kerhot
Sählykerho Rautahovilla perjantaisin talvikaudella ala-aste ikäisille klo 16.30-17.30

Pälkäneen kansalaisopiston toiminta
Kuntojumppa Rautahovilla keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00, Pauliina Seppälä
Kankaankudonta Rautahovin yläkerrassa torstaisin klo 18.30-21.00, Ritva Forsvik
 
Kalastusluvat
Kalastuslupien myynti
Rautajärvi: HIPPELÄISEN KAUPPA
Luopioinen:
Padankoski: Kirsi Saarinen, puh 040 7286 464


Urheilukentällä (Pallokentäntie 20) on pituushyppypaikka, kuulantyöntöpaikka, juoksurata, beach volley –kenttä, koripallopaikka ja pesäpallokenttä.
Pesäpalloa pelataan kesäisin HUOM! torstaii-iltaisin klo 18.00 alkaen, kaikki kiinnostuneet aikuiset ja nuoret (alaikäraja n. 12 v.) ovat tervetulleita mukaan.

Frisbeegolfia voit heitellä koulun ympäristössä. Neljän korin pienimuotoinen frisbeegolf"rata" tarjoaa haastetta niin aloittelijoille kuin jo kokeneillekin harratelijoille.Kiekkosetin voi käydä lainaamassa EloTähkästä . 
 
Yleiset uimapaikat
Tuppikoski (Patamo, Tuppikoskentie 60) ja Auraanpohja (Kortteenpohjantien ja Pihtisalmentien risteys) ovat  vapaasti käytettävissä. Uimapaikkojen kunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys ry.
 
Jääkiekko- ja luistelukaukalo sijaitsee koulun pihassa. Se kootaan ja puretaan talkoilla, talvikunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys.
Latuverkosto kiertelee kylän lähimaastoissa harju-ja peltomaisemissa. Ladut kulkevat kelioloista riippuen kylältä, koulun pihalta urheilukentän kautta Ihanaisen laavulle. Jääoloista riippuen järven rantoja kiertelee kelkella vedetty latu-ura.
 
 
Kota, laavu ja patikointireitit
Komea ja tilava kyläkota sijaitsee urheilukentän reunalla, oivallinen tauko- ja makkaranpaistopaikka.  Siellä juhlittiin Rautajärven Millenniumia ja on istuttu iltaa tulien loisteessa. Kävely- ja hiihtoretkien varrella se on mainio virkistys- ja lepopaikka. 
Laavu rakennettiin nimensä veroisen Ihanainen-järven rantamaisemaan Murronkulmantien vartee virkistys- ja lepopaikaksi ulkoilijoille. 
Patikointireittejä on mm. 13 km:n mittainen Kaivokorven reitti, 8,5 km:n mittainen Tukkikämpän reitti ja 5,8 km:n mittainen Tehvanreitti. Laavu löytyy Murronkulman tien varrelta, jonne käännytään Rautajärven kartanon luota, sillan vierestä n. 0,5 km Rautajärveltä kirkolle päin.
Laipanmaan patikointireiteille pääsee kätevästi Niitynlahdesta Pihtilammintietä pitkin, Pihtilammin taukopaikalta. Patikkareittikarttoja saa kunnan palvelupisteestä Mikkolan Navetalta Luopioisten kirkonkylältä.
 
Venelaituri kyläläisten veneille rakennettiin talkoilla Rautajärvenlahden rannalle keväällä 2000. Kova jäätalvi hajotti laiturin pari vuotta sitten, laituri on tarkoitus korjata lähitulevaisuudessa. Se on kyläläisten vapaasti käytössä. Pöytäkatos rannassa palvelee veneilijöitä ja satunnaisia ohikulkijoita.

 
 
Lähistöltä löytyy
 
Sappeen matkailukeskus laskettelurinteineen,www.sappee.fi,
Sappeenvuorentie 200
36450 Salmentaka, 020 755 9970
Luopioisten ratsastuskeskus Oy, Kaukkalantie 56, 36720 Aitoo, maanantai - perjantai kello 15.00-16.00 0400-628822 tai 03-538 7027, marissa(at)sci.fi
Sappeen Ratsutila www.sappeenratsutila.fi
Pälkäneen kunnan vapaa-aikatoimen järjestämä liikunta- ym toiminta: www.palkane.fi