Rautajärven kylä
pieni kylä - suuri sydän
Tervetuloa
Ajankohtaista
Palvelut Rautajärvellä
Yritykset
Yhdistykset
Vapaa-aika
Koulu
Historiaa
Tontit ja asunnot
Missä
Kuvia kylältä
Ota yhteyttä
Rautajärven Kesälehti 2014 - Klikkaa tästä
Vuokrattavana
Rautajärven osakaskunnan kalastusmääräykset
Vapaa-aika

 
Lasten kerhot

Sählykerho Rautahovilla perjantaisin talvikaudella ala-aste ikäisille klo 16.30-17.30

 
Pälkäneen kansalaisopiston toiminta
 
Rautahovilla Pauliina Seppälän vetämä kuntojumppa keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00
Ritva Forsvikin vetämä kankaankudonta torstaisin klo 18.30-21.00
 
 
Kalastusluvat
 
Valtakunnallisen kalastuksenhoitomaksun voi maksaa ja pyydys-, rapu- ja viehemerkit ostaa Kahvila EloTähkästä p. 040 726 8044. 
 
Urheilukentällä on pituushyppypaikka, kuulantyöntö- ja kiekonheittopaikat, juoksurata, beach volley –kenttä, koripallopaikka ja pesäpallokenttä. Pesäpalloa pelataan kesäisin HUOM! torstaii-iltaisin klo 17.30alkaen, kaikki kiinnostuneet aikuiset ja nuoret (alaikäraja n. 12 v.) ovat tervetulleita mukaan.

Frisbeegolfia voit heitellä koulun ympäristössä. Neljän korin pienimuotoinen frisbeegolf"rata" tarjoaa haastetta niin aloittelijoille kuin jo kokeneillekin harratelijoille.Kiekkosetin voi käydä lainaamassa EloTähkästä . 
 
Yleiset uimapaikat Tuppikoski (Patamo) ja Auraanpohja ovat käytettävissä.  Uimapaikkojen kunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys ry.
 
Jääkiekko- ja luistelukaukalo on käytössä talvisin. Se kootaan ja puretaan talkoilla, talvikunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys Pälkäneen kunnan tukiessa toimintaa taloudellisesti .
Latuverkosto kiertelee kylän lähimaastoissa harju-ja peltomaisemissa. Ladut kulkevat kelioloista riippuen kylältä, koulun pihalta urheilukentän kautta Ihanaisen laavulle. Jääoloista riippuen järven rantoja kiertelee kelkella vedetty latu-ura.
 
 
Kota, laavu ja patikointireitit
 
Komea ja tilava kyläkota valmistui vuodenvaihteessa 2000 kylän maastoon urheilukentälle tauko- ja illanviettopaikaksi talkoilla ja Pirkanmaan kyläpalveluprojektin rahoituksella. Siellä juhlittiin Rautajärven Millenniumia ja on istuttu iltaa tulien loisteessa. Kävely- ja hiihtoretkien varrella se on ohittamaton virkistys- ja lepopaikka. Kodalle on opastus kylältä, ja kodalta pääsee taas sujuvasti polkuja pitkin laavulle. Laavu rakennettiin nimensä veroisen Ihanainen-järven rantamaisemaan samoja tarkoituksia varten ja samoilla periaatteilla. Laavulla ja kodalla on kartta lähistön patikointi- ja pyöräilyreiteistä, jotka on lisäksi merkitty opasviitoin. Reittejä on mm. 13 km:n mittainen Kaivokorven reitti, 8,5 km:n mittainen Tukkikämpän reitti ja 5,8 km:n mittainen Tehvanreitti. Laavu löytyy Murronkulman tien varrelta, jonne käännytään Rautajärven kartanon luota, sillan vierestä n. 0,5 km Rautajärveltä kirkolle päin.
Laipanmaan patikointireiteille pääsee kätevästi Niitynlahdesta Pihtilammintietä pitkin, Pihtilammin taukopaikalta. Patikkareittikarttoja saa kunnan palvelupisteestä Luopioisten kirkonkylältä, Museotie 1
 
Venelaituri kyläläisten veneille rakennettiin talkoilla Rautajärvenlahden rannalle keväällä 2000. Se on kyläläisten vapaasti käytössä. Pöytä-penkkiryhmä hankittiin Pomoottori ry:n rahoituksella Rautajärven maisemahankkeen yhteydessä (rantamaiseman raivaus, Vaahterakujan uudelleen istutus.)
 
 
Lähistöltä löytyy
 
Sappeen matkailukeskus laskettelurinteineen,www.sappee.fi, Sappeenvuorentie 200
36450 Salmentaka, 020 755 9970
Luopioisten ratsastuskeskus Oy, Kaukkalantie 56, 36720 Aitoo, maanantai - perjantai kello 15.00-16.00 0400-628822 tai 03-538 7027, marissa(at)sci.fi
Pälkäneen kunnan vapaa-aikatoimen järjestämä liikunta- ym toiminta: www.palkane.fi